目前位置:主選單>公告欄

【全區】2022暑期接待~熱烈報名中! (6/30更新)

公告類型: 活動公告
點閱次數: 1146
暑期接待現正報名中! 
報名資格:已領有培訓證書之接待家庭
1. 貴家庭可以依您的居住地區報名學生的接待申請。
2. 若學生申請地區與您的居住地不同,您仍可報名學生的接待申請,我們會將您的報名列入備取名單並提供予境外學生,最後將由學生選擇欲配對的家庭。
3. 若您無法接待學生提出之「完整區間」,可於報名表單備註欄填寫「實際可接待的日期」,我們將提供給學生參考。

【全區】
● 2022/6/25~2022/7/31 報名截止
27歲 / 女 / 越南 / 國立臺灣科技大學碩士
中文口說能力:不會
英文口說能力:流利
自我介紹(原文):Hi, I’m Thao (Hannah) from the south of Vietnam. My hometown is Saigon, a very big city in Vn. I’ve worked in Bangkok for 1.5 years before arriving in Taipei. Saigon, Bangkok and Taipei are three very livable cities to young people like me. I especially love the convenience travelling in Taipei. I also love how close the culture is to mine, making me feel less homesick! I’d love to talk to you more about cultures! 飲食需求:素食
報名截止:2022/6/30

● 2022/6/27~2022/9/11 報名截止
20歲 / 女 / 香港 /  中國醫藥大學學士
中文口說能力:流利
英文口說能力:流六
自我介紹(原文):哈囉,我是黃穎琳,是一位來自香港的學生,現在就讀中國醫藥大學物理治療系。從出生到高中都在忙碌的香港長大,去年十月才赴台升學。雖然在台生活不足一年,但台灣彷彿已成為了我的家。今年暑假因為兩地疫情的考慮決定不回港,希望藉此好好認識這片土地上的人和事,了解更多文化與習俗,看看台灣美麗的人和風景。期待這個暑假的相聚。
報名截止:2022/6/20


● 2022/7/1~2022/9/30 報名截止
24歲 / 男 / 菲律賓 / 元智大學學士
中文口說能力:中等
英文口說能力:流利
自我介紹(原文):
I am John, a Filipino undergraduate student who is passionate about people. I have worked for some time before coming to Taiwan and that helped guide my future outlook in life. I am eager to interact and help and and engage with people.
報名截止:2022/6/20

● 2022/7/17(單日) 報名截止
23歲 / 女 / 澳門 / 國立政治大學碩士
中文口說能力:流利
英文口說能力:中等
報名截止:2022/6/30

● 2022/7/30~2022/9/4區間 報名截止
25歲 / 女 / 越南 / 國立臺灣師範大學碩士
中文口說能力:流利
英文口說能力:中等
自我介紹(原文):大家好!我是明賢來自越南河內。我來台學習大概8個月了。我現在是台師大的學生。我想利用這個暑假來了解更多台灣的文化。 我雖然時間有限,只能安排週末時間來參加活動,具體是 :7/30-7/31;8/5-8/7; 8/12-8/7; 8/19-8/21; 8/26-8/28;9/2-9/4)。但我希望我能有機會跟你們分享美好的時刻。 感謝你們!
報名截止:2022/6/30

● 2022/8/1~2022/8/30 報名截止
28歲 / 女 / 越南 / 國立臺灣科技大學碩士
中文口說能力:基礎
英文口說能力:流利
自我介紹(原文):Hi, I am Nguyen Thi Hoa, from Vietnam. I have been known as a sweet, kind-hearted and healthy person. I have been living in Taipei for 5 months. I hope that I can fill my time in Taiwan not only with my academic study but experience with locals. Since my first day in Taiwan, I fell in love with nature, the people, and the public transportation here. I want to study Chinese and stay here in Taiwan to work in the future. Hence, joining the host family will be a great opportunity for me to learn from your culture. My time here in Taiwan is not without disappointment. I have heard local people say not nice things about Vietnamese people, part of me understands it is not wrong to believe so. However, I really want to prove that there are such nice things about Vietnamese that you may not know about. Joining Hostfamily is, therefore, an opportunity for me to build up a better image of Vietnam in Taiwanese. 
飲食需求:偏好不吃肉
報名截止:2022/6/30

● 2022/8/5~2022/8/7 報名截止
19歲 / 女 / 泰國 / 國立東華大學學士
中文口說能力:基礎
英文口說能力:流利
自我介紹(原文):你好😊My nickname is Mook, but you can call me either 熙欣 or Mook. I have a very strong willing to learn about the local Taiwan culture. I'm an outgoing person and love to do every handmade stuff.💕
報名截止:2022/6/30



● 2022/8/19~2022/8/22  報名截止
32歲 / 女 / 泰國 / 國立嘉義大學碩士
中文口說能力:基礎
英文口說能力:流利
過敏:貓
自我介紹(原文):Hi I am Nami. I come from Thailand. I am humble, openminded, and curious to learn. I have background in Teaching English and Thai for 7 years in a university in Thailand before coming to Taiwan to study my master degree in Education. I have been to 6 different countries and I am excited to share my culture and learn from you.
報名截止:2022/6/30


● 2022/8/22~2022/9/5 報名截止
23歲 / 女 / 馬來西亞 / 臺北醫學大學碩士
中文口說能力:流利
英文口說能力:流利
飲食:不吃牛
自我介紹(原文):Hi, This is Yee Ke Xin from Malaysia. As a Malaysia Chinese, I can speak multi-language. I like to travel around and food hunt. Hope to meet you soon~
報名截止:2022/6/30

● 2022/6/20~2022/7/30 報名截止
26歲 / 女 / 越南 / 國立成功大學碩士
中文口說能力:基礎
英文口說能力:中等
自我介紹(原文):嗨,我未來的寄宿家庭,我是一名越南學生,想更多地探索台灣文化和美食。 我在成大讀MBA,第一年在台南,第二年在台北國泰銀行實習。 這將是一個與當地人會面並更多地了解這裡的生活並聆聽有趣故事的好機會。 我從未去過台東、花蓮、澎湖或金門,如果能在那裡見到你,那就太好了! 但當然,我對台灣的任何地方都很好,因為台灣很美!
報名截止:2022/6/10

● 2022/6/20~2022/9/4 (短期即可)報名截止
22歲 / 女 / 新加坡 / 國立臺灣科技大學學士
中文口說能力:流利
英文口說能力:流利
自我介紹(原文):你們好,我是來自新加坡的僑生,出生於台灣在國外長大,中英都通也聽得懂些許台語。目前在台灣科技大學大學念企業管理系。喜歡遊玩台灣和當地人互動也喜歡交世界各地的朋友,各個縣市到處走,體驗台灣的文化。我比較好動,喜歡戶外,上山下海,露營潛水之類的活動~ 對台北和台中市(因為是阿嬤家)比較熟悉但很希望能認識和體驗別的縣市的特色。本身也是個吃貨 目標是吃遍台灣~ 我也在大學中有線上和國中小的小朋友英語互動交流文化,在新加坡擔任營隊志工,本身很喜歡小朋友交流!另外我也愛和小動物,所以不會介意有寵物和小朋友的家庭 :-) 希望有機會交流, 出去玩(跨縣市也行!不需要長期提供住宿也不一定要住宿但想體驗過夜,可能短期即可,以交流或安排出遊活動即可,希望能保持聯絡後續約出去
報名截止:2022/6/10

● 2022/6/26~2022/9/21 報名截止
22歲 / 女 / 澳門 / 國立臺東大學學士
中文口說能力:中等
英文口說能力:中等
自我介紹(原文):你好,我是譚曉嵐,來自澳門,現在就讀國立臺東大學音樂學系。我2014年加入澳門青年交響樂團,分別隨楊帆老師和吳梓芬老師學習中提琴及弦樂四重奏訓練,曾得到維也納愛樂樂團Tobias Lea及澳大利亞國家歌劇院交響樂團中提琴首席的大師班及個別指導;並曾獲得第四屆香港國際青少年表演藝術節澳門賽區小提琴中級組季軍; 2018年英皇考試小提琴及中提琴演奏八級證書。
在2016年隨澳門青年交響樂團赴澳洲參加“昆士蘭國際青年樂團音樂節”及到訪塔斯曼尼亞、悉尼、墨爾本演出;2017年赴德國參加“新布蘭登堡第14屆Young Concert青年音樂節”,並在柏林、德累斯頓、艾森納克演出;2018年赴法國參加“蘭斯逍遙古典音樂節”,並到訪巴黎、馬賽、蘭斯等地;2019年隨青交“擁抱時代·繼往開來”北京.葡萄牙巡演,參加“第十一屆里斯本廣場音樂節”、“第十一屆哥英布拉藝術節”及“第六屆馬爾旺國際音樂節”。 曾為澳門嘉諾撒聖心英文中學管弦樂團中提琴聲部首席。亦曾多次參與多次本地及海外大型演出,包括《澳門新年音樂會》、《樂韻傳萬家大型音樂會》、《澳門青年交響樂團週年會慶音樂會》、《澳門樂壇新一代》、《青交音樂節》等,曾赴香港參加“樂聚粵港澳”、“第一屆亞太青年交響樂團音樂節”及深圳音樂廳的“美麗星期天”音樂會等,亦曾跟隨學校樂團參加“兩岸四地學校樂團音樂節”,先後到廣州星海音樂廳、香港荃灣大會堂演出。 曾以弦樂四重奏在“澳門樂壇新一代2019音樂會”中與澳門青年交響樂團合演艾爾加《前奏曲與快板協奏曲》;同年澳門“青交音樂節”中完成《中庸之道.譚曉嵐與中提琴好手》。 在校內我曾擔任學校樂團的副團長職位和音樂學會的幹事,並在2019年獲領袖生獎;亦在學校急救組內表現優秀獲服務獎。在臺東大學就讀時,在上學期獲班內第二名,輔系英美系。
特殊需求:希望家中提供可以練琴的房間 報名截止:2022/6/15

● 2022/7/1~2022/8/31 報名截止
26歲 / 女 / 印度 / 國立中興大學博士
中文口說能力:完全不會
英文口說能力:流利
飲食:不吃蛇
自我介紹(原文):Hello, My name is Nisha. I am from India. I am new to Taiwan. I have finishe only 6 months in Taiwan so far. I am liking Taiwan very much. I am a PhD student in National Chung Hsing University in Taichung. I belong to a culturally rich country so i am very much interested in knowing taiwan's culture, its people, its life and many more. Moreover i want to write my Phd thesis on Taiwan's cultural life for which i need to have a deep knowledge of Taiwan's culture, which i think, i can only get while staying with a taiwanese family. I hope i may learn a lot from you and may also share some of the culture i have in my country. I am very excited and enthusiastic to meet you soon.
報名截止:2022/6/15

● 2022/7/1~2022/8/31 報名截止
24歲 / 女 / 泰國 / 國立成功大學學士
中文口說能力:基礎
英文口說能力:流利
自我介紹(原文):My name is Prim and I'm 24 years old. I'm from Chiang Mai, Thailand. I am currently a third year student in energy engineering major at NCKU.
I am an honest, easy-going and respectful person. In my spare time, I enjoy outdoor sports such as surfing and hiking.
I absolutely love meeting new people and have a strong passion for learning new languages. Also, I really like Taiwan and would love to learn more about Taiwanese culture.
I'm excited to meet and enjoy a new experience with my new host soon!
報名截止:2022/6/15

● 2022/7/1~2022/7/4 報名截止
30歲 / 男 / 巴基斯坦 / 朝陽科技大學碩士
中文口說能力:完全不會
英文口說能力:流利
飲食:僅限清真認證肉類、魚或素食
自我介紹(原文):My name is Salman, and I'm from Pakistan. I am currently enrolled in CYUT as an MBA student. I'm in the first semester at the moment. I love travelling and exploring different cultures. I have a friendly nature and I respect elders a lot. My girl friend, who is living in Taiwan for more than 5 years now told me about this program. She came here as a student as well.
報名截止:2022/6/15

● 2022/7/2~2022/7/5 報名截止
37歲 / 女 / 印尼 / 中信金融管理學院碩士
中文口說能力:完全不會
英文口說能力:流利
自我介紹(原文):I'm clean and polite.
報名截止:2022/6/15

家庭也可點擊以下連結查看申請您的區域的學生喔!
北部 https://www.hostfamily.org.tw/tc/news/10-23625
中部 https://www.hostfamily.org.tw/tc/news/10-23626
南部 https://www.hostfamily.org.tw/tc/news/10-23624
東部 https://www.hostfamily.org.tw/tc/news/10-23627


若無法配合學生申請區域或日期,也歡迎使用我們線上媒合功能,提供您更便捷的管道!詳情請至:https://www.hostfamily.org.tw/tc/news/10-16013
計畫辦公室竭誠歡迎您參加!
若有任何疑問歡迎與我們聯繫,謝謝您。

教育部「友善臺灣─境外學生接待家庭專案計畫」計畫辦公室
接待訊息公告承辦人:計畫執行秘書-許郁屏 小姐
06-2533131#1603
hostfamily@stust.edu.tw

發布日期: 2022/05/31
發布人員: 王珮敍